• کتاب

    معرفی کتاب های مرتبط

  • جهانی

    ‫کنفرانس ها و سمینارها‬‎

  • نرم افزار

    معرفی"نرم افزار"

  • فناوری

    فناوری

  • معرفی رشته بیوتکنولوژی

    ارسال شده توسط Mohsen Ahi  |  in اخبار  4:10 AM
    معرفی رشته بیوتکنولوژی (زیست فناوری)
    واژه بیوتکنولوژی نخستین بار در سال ۱۹۱۹ از سوی Karl Ereky به مفهوم کاربرد علوم زیستی و اثر متقابل آن در فناوری های ساخت بشر به کار برده شد. رشته بیوتکنولوژی یک رشته کاربردی و میان رشته ای است که هم در علوم پایه و هم در زمینه فنی مهندسی و نیز در علوم پزشکی و دارویی مطرح است.
    در سال 1368 برای نخستین بار در کشور پیشنهاد و تاسیس رشته مهندسی شیمیبیوتکنولوژی بعنوان اولین رشته دانشگاهی بیوتکنولوژی کشور در دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی مطرح شد. پس از بررسی و تصویب این رشته، برای اولین بار در سال 1370 در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفته شد.

    آزمون دکتری Ph.D رشته های وزارت علوم تحقیقات و فناوری 93-94
    مهندسی شیمی بیوتكنولوژی
    1-    زبان انگلیسی
    2- استعداد تحصیلی
    3- مجموعه دروس کارشناسی شامل: (طراحی راکتور، ترمودینامیک) و کارشناسی ارشد شامل: (مهندسی بیوشیمی پیشرفته، میکروبیولوژی صنعتی و تکنولوژی آنزیم)

    رشته زیست فناوری میکروبی
    1-    زبان انگلیسی
    2- استعداد تحصیلی
    3- مجموعه دروس کارشناسی شامل: (بیوشیمی بیوفیزیک میکروبیولوژی ژنتیک سلولی ملکولی) و کارشناسی ارشد شامل: ( بیوتکنولوژی فراورده های تخمیر مهندسی پروتئین ژنتیک یوکاریوت ها و ژنتیک پروکاریوت ها بیوانفورماتیک)

    ریز زیست فناوری (نانوبیوتکنولوژی)
    1-    زبان انگلیسی
    2- استعداد تحصیلی
    3- مجموعه دروس کارشناسی ارشد شامل: (ساختار ماکرو ملکول های زیستی ( با تاکید بر پروتئین ها و اسید های نوکلئیک) زیست فناوری (کشاورزی پزشکی صنعتی) مبانی نانوزیست فناوری)

    بیوتکنولوژی کشاورزی
    1-    زبان انگلیسی
    2- استعداد تحصیلی
    3- مجموعه دروس تخصصی کارشناسی شامل: ( ژنتیک عمومی، مبانی بیوشیمی)  و کارشناسی ارشد شامل: (ژنتیک، (یوکاریوت و پروکاریوت)، بیولوژی سلولی ملکولی، بیوتکنولوژی کشاورزی)

    رشته های وزارت بهداشت
    بیوتکنولوژی دارویی
    آ) بیوشیمی
    1- بیوشیمی هارپر ویرایش 28 (همه فصول) Harper's Illustrated Biochemistry, 28
    2- شیمی آلی موریسون بوید
     Organic Chemistry, Morrison & Boyd, 6th Edition , Chapters: 4,6,7,19,22,23,36
    3- نگرشی بر طیف سنجی
    Introduction to Spectroscopy, D. L .Pavia, G.M. Lampman, G. S, Kriz, J. A. Vyvgan, 2nd Ed., Chapters: 2,6,7
    ب) بیوتکنولوژی
    1- بیوتکنولوژی مولکولی گلیک و پاسترناک (Glick & Pasternak) ترجمه دکتر بهروان و همکاران در دو جلد
    2- کتاب ژنوم 3 (تالیف T.A. Brown) ترجمه دکتر سپهری و همکاران
    3- فارماکولوژی کاتزونگ چاپ یازدهم (بخش یک، اصول پایه، فصول 1 تا 5، 34، 39، 54)
    Katzung Basic and Clinical Pharmacology, 11th Edition
    پ) میکروبیولوژی
    1- مرجع کتاب جاوتز 2010 چاپ انگلیسی (فصول1 تا 10 و 11تا 16 و 28 و 29 و 30 و 32 و 33 و 43 و 44)
    2- کتاب تضمین کیفیت در برابر میکروب ها: در فراورده های آرایشی، بهداشتی و داروهای غیر استریل ترجمه دکتر فضلی بزاز سال 1378 انتشارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد (فصل 1 و 2 و3 و4 و 12 و 13 و 14 و 15)
    ت) ایمونولوژی
    کتاب ایمونولوژی رویتز چاپ ششم (Roitt's Immunology)

      منابع
     راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری (سازمان سنجش)
    راهنمای شرکت در آزمون دکتری مرکز سنجش آموزش پزشکی

    ادامه مطلب ...

    0 comments:

    تخمير براي توليد اتانل

    ارسال شده توسط Mohsen Ahi  |  in صنعتی  12:39 PM

    در تخمير براي توليد اتانل تاکنون از ميکروارگانيسم هاي متعددي استفاده شده است. در اين ميان ساکارومايسس سرويزيه معروفترين مخمر مصرف کننده قند هاي شش کربنه است و توانايي تحمل غلظت بالاي اتانل را داراست. علاوه بر ساکارومايسس سرويزيه، باکتري زيموموناس موبيليس نيز از توليد کننده هاي خوب اتانل به شمار مي رود که داراي چرخه بيوشيميايي انتنر دودوروف است. اين باکتري با وجود اينکه غلظت هاي بالاي اتانل را مي تواند تحمل کند، ليکن از آنجا که تعداد قند هايي که مي تواند براي تخمير استفاده کند محدود به گلوکز فروکتوز و ساکارز است استفاده از آن را محدود ساخته است. 
    تخمير يک واکنش موازنه شده دروني اکسايش-کاهش است که در آن بعضي اتمها دهنده الکترون هستند و کاهيده ميشوند و ساير اتمها گيرنده الکترون هستند و اکسيد مي شوند. در اين فرآيند انرژي در يک مرحله که فسفريلاسيون ناميده ميشود توليد ميشود. يکي از مسيرهاي شيميايي رايج که در بيشتر ميکروارگانيسمهاي تخمير کننده که از گلوکز به عنوان منبع کربن استفاده ميکنند مشاهده ميشود مسير گليکوليز يا Embden-Meyerhoff-Paranas (EMP) ناميده مي شود.

    ادامه مطلب ...

    سوخت زيستي

    ارسال شده توسط Mohsen Ahi  |  in صنعتی  12:28 PM


    حمل و نقل کاملا وابسته به سوخت هاي فسيلي بويژه سوخت هاي وابسته به نفت از جمله بنزين ، گازوئيل و گاز طبيعي است. با کاهش منابع نفتي موجود نياز به فناوري هاي جايگزين براي توليد سوخت هاي مايع از اهميت بيشتري برخوردار خواهد شد. چند دليل مهم مي توان براي توسعه سوخت هاي زيستي در کشور هاي توسعه يافته و کشور هاي در حال توسعه برشمرد که عبارتند از: امنيت انرژي، مسائل زيست محيطي، صرفه جويي در تبادل ارز خارجي و جنبه هاي اجتماعي-اقتصادي که مربوط به بخش روستايي در همه کشور هاي دنيا مي شود. با توجه به اين دلايل انتظار مي رود که رشد در بازار توليد سوخت هاي زيستي در دهه آينده رشد بسيار سريعتري داشته باشد. سوخت هاي زيستي متداول مثل اتانل از ذرت، گندم يا چغندر قند و بيوديزل از دانه هاي روغني، از محصولات غذايي متداول که نياز به زمين هاي کشاورزي مناسب دارد. با اين حال اتانل را مي توان به عنوان جايگزين يا افزودني به سوخت استفاده کرد که مي توان از منابع زيادي از جمله زباله هاي خانگي و سلولزي، گياهان علفي و چوبي، زائدات و بقاياي کشاورزي و قسمت عمده اي از جريان جامد و مايع زباله شهري استفاده کرد. استفاده از اتانل يکي از راه هاي کاهش آلودگي و کاهش مصرف سوخت هاي فسيلي است. استفاده از روغن هاي گياهي براي توليد بيوديزل که آلودگي کمتري از سوخت هاي ديزلي متداول دارد، افزايش يافته است.
    استفاده از بيومس براي توليد انرژي مواد شيميايي و برق در محلي بنام زيست پالايشگاه يا biorefinery انجام مي گيرد. سوخت زيستي به صورت جامد (زغال زيستي)، مايع (اتانل و روغن گياهي و بيوديزل) يا به صورت گاز (بيوگاز، بيوسين گاز وبيو هيدروژن) هستند که مي توان از بيومس (زيست توده) توليد کرد. از بيومس مي توان در فرايند Fischer–Tropsch براي توليد هيدروكربنهاي با طول زنجيره بالا با استفاده از كربن منواكسيد و هيدروژن استفاده كرد.
    يکي از عوامل مهم تعيين کننده در قيمت سوخت هاي زيستي قيمت ماده اوليه آن است. به ويژه قيمت بيوديزل که از روغن هاي گياهي توليد مي شود تحت تاثير قيمت روغن هاي گياهي و هزينه انرژي مورد نياز براي حرارت دادن آن است. بيوديزل که سوختي شبيه به ديزل است از روغن هاي گياهي يا روغن هاي حيواني يا زايعات چربي ها به دست مي آيد. بيوديزل را مي توان مستقيم به عنوان سوخت استفاده کرد که نيازمند تغيير در موتورهاي ديزلي است و يا مي توان به صورت مخلوطي با سوخت ديزل معمول به کار برد که نياز به تغيير اندک يا هيچ تغييري در موتور است. مزاياي استفاده از سوخت هاي زيستي عبارتست از: کاهش گاز هاي گلخانه اي و کاهش توليد دي اکسيد کربن، چند بعدي ساختن سوخت هاي مصرفي، دوام فرآيند و مقرون به صرفه بودن و بازار بيشتر براي محصولات کشاورزي.
    در سال 2004 در اروپا مجموعا 9/2 بيليون ليتر سوخت زيستي توليد شده است که 620 ميليون ليتر آن اتانل و 3/2 بيليون ليتر آن بيوديزل بوده است. اروپا بزرگترين توليد کننده بيوديزل در دنياست که آلمان بيشي از نيمي از بيوديزل اروپا را تامين مي کند پس از آن فرانسه و ايتاليا توليد کننده هاي مهم بيوديزل هستند در حاليکه اسپانيا در اروپا مهم ترين توليد کننده اتانل است. شکل 1-1 توليد جهاني اتانل و بيوديزل دنيا را از سال 1980 تا 2007 نشان مي دهد.



    ادامه مطلب ...

    همکاری با ما-حریم خصوصی-تماس با ما
    Design By: Bioprocess.ir